سرپرست مرکز خدمات کشاورزی شهرستان نی ریز خبر داد: برداشت چای ترش از یک هکتار از زمینهای کشاورزی حسن آباد این شهرستان آغاز و تا نیمه آبان ادامه دارد. یعقوب مقصودی سرپرست مرکز خدمات کشاورزی کوشکک شهرستان نی ریز بیان کرد: کشت چای ترش دو منظوره بوده و در بین درختان پسته نیز انجام شده که برای یک نفر به طور مستقیم و ۴ نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال کرده است. او با اشاره به تولید این محصول به صورت بذر و چای ترش تصریح کرد: در هر هکتار ۲۵۰ کیلوگرم بذر به قیمت هر کیلو ۲۵۰ هزار تومان و ۱۵۰ کیلوگرم چای ترش به قیمت هر کیلو ۷۵ هزار تومان تولید میشود.
همزمان مرکز خدمات کشاورزی شهرستان کارون هم گزارش داد که برداشت چای قرمز در روستای علوه این شهرستان شروع شده است. حسن ناصر، رئیس مرکز خدمان کشاورزی کارون گفته است که «امسال حدود ۱۰ هکتار از زمین های زراعی منطقه علوه یکی از روستاهای بخش سویسه شهرستان کارون به زیر کشت محصول چای قرمز(حمرا) رفته است .» وی افزود: قیمت هرکیلوگرم محصول چای قرمز یک میلیون و۲۰۰ هزار ریال می باشد که به صورت بسته بندی و فله در روستا عرضه می شود .
پنجشنبه گذشته نیز مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف در استان خراسان جنوبی نیز همزمان با اعلام خبر آغاز برداشت چای قرمز از مزارع این شهرستان از افزایش پنج برابری کشت چای ترش در شهرستان خوسف نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: پیشبینی میشود امسال ۱۰۰ کیلوگرم چای ترش خشک از سطح مزارع شهرستان برداشت شود.
گفتنی است چای ترش با توجه به مقاومت بیشتر به شوری آب و خاک نسبت به سایر گیاهان دارویی معطرسازگار، مناسبترین گیاه برای توسعه گیاهان کم آب بر در مناطق خشک است. آبیاری کم و سود آوری محصول از مزایای کشت چای ترش در راستای تغییر الگوی کشت و توسعه گیاهان کم آب بر است. کاهش فشار و کنترل کلسترول خون، رفع اختلالات کبدی و صفرا و کمک به پایین آوردن استرس از جمله فواید این محصول است.
هیچ نظری برای “ شروع فصل برداشت چای ترش؛ از خوزستان و فارس تا خراسان جنوبی ” ارسال نشده است.